Tarjás káposzta - hideg napokra

2011-11-26

sponsored links

 ugyehogyugye? :))))

Amikor már savanyúkáposzta-szezon van, általában tartok itthon belõle. Most még csak bótit, de épp ma kérdeztem a zanyut, hogy amit õ savanyít, az jó-e már? Mert azért a zanyuénál nincs finomabb savanyú káposzta, az biztos :) Apácska elég válogatós, pláne ha káposztáról van szó. Csak a savanyítottat tudja megenni, de persze mértékkel. Nos, ma mértéket tartottam, mert utólag úgy gondolom, hogy sokkal több káposztát elbírt volna ez az étel. Így viszont valahogy egyensúlyban volt. Múlt idõben ;) Épphogy megérte a fotózást. Nem mellesleg bûntudat és szénhidrát mentes lakoma, tehát teljesen update.

Tarjás káposzta - hideg napokra

Ez kell hozzá: 1000 g savanyú káposzta, 1200 g friss tarja, 200 g füstölt kenyérszalonna, só, bors, fokhagyma, 450 g tejföl, 6 szelet bacon.

Így készült: a tarját felszeleteltem, kiveregettem, borssal, sóval, granulált fokhagymával megszórtam, félretettem. A káposztát kimostam, majd egy kicsit állni is hagytam egy tál a vízben. A szalonnát felkockáztam és serpenyõben kisütöttem. Közben a káposztát kinyomkodtam és egy tepsiben egyenletesen elrendezgettem. A kisült szalonnapörccel megszórtam. A fûszeres ...


Folytats a blogon ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/1...

sponsored links

Keres?s