Tarja sült zöldségekkel 2

2011-05-01

sponsored links


Tarját már készítettem sült zöldségekkel, a különbség annyi, hogy most egész tarjából készült és nem vékonyra szeleteltbõl. (A hentes hölgyet megkértem, hogy csontozza ki, és vágja össze a csontot, abból csontlevest fõztem gyorsfõzõ fedõvel (szokásos jelzések után 30 perc alatt), de a mai ebédben a levest nem tálaltam fel, majd elteszem a hûtõbe, holnap hidegen leszedem róla a zsírt, és utána gondolom tovább). Szóval a tarját most én szeleteltem fel, jó "embörös", 2-2,5 cm vastag szeleteket vágtam, befûszereztem sertésfûszerrel és sütõpapírral bélelt tepsibe pakoltam, alufóliával lefedtem (fényes oldala a hús felé), aztán elõmelegített sütõben, légkeverésen, kb. 170 fokon sütöttem másfél óráig, majd a fóliát levéve, a húsokat megforgatva kb. 200 fokon még 10 percig. Amikor betettem  a húst sülni, egy másik tepsit is kibéleltem sütõpapírral, és a sült zöldségek hozzávalóit abba raktam. A maiban sült zöldségben ezek voltak:

  •   1 db nagyobb padlizsán
  • 10 db lecsó paprika
  •   1 db erõs paprika
  •   4 db kisebb hagyma
  •   4 db sárgarépa
  •   3 db paradicsom
  •   2 fehér kanál sertéssül fûszerkeverék, pici só
  •   kevés olaj


A feldarabolt, megfûszerezett, pici olajjal meglocsolt zöldségeket a sütõbe toltam a hús alá. Mikor a húst megfordítottam, akkorra a zöldségek elkészültek, úgyhogy kivettem a sütõbõl, meg ne égjen. A fiúknak 10 db közepes krumpliból hagymás krumplit is készítettem mellé. Én a krumplit kihagytam, hogy kicsit light-osabb legyen az ebédem. Jó sok zöldséget ettem, de szerencsére a fiúk sem tiltakoztak ellene. Nagyon finom volt!!

Tarja sült zöldségekkel 



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/05/tarja-sul...

sponsored links

Keres?s