Tarja, krupli és savanyúság avagy Egyszerûen vasárnap
sponsored links
A tegnapi ebédemnek két apropója is volt.
Az egyik egy válasz, hogy kell jól, szépen megsütni a tarját, egészben, és még szeletelni is jól lehessen...
A másik az, hogy szeretem ?
No, most akkor nyugodtan lehet hüjézni, de én a tarját hosszában kettévágom és pont.Ennek meg van az oka, de ezt most nem mondom el...
EGYBEN (FÉLBEN) SÜLT TARJA,
KRUMPLIKÁSÁVAL
Hozzávalók:
1 db sertéstarja (1,70 kg volt az enyém)
1 fej vöröshagyma
4-5 ger. fokhagyma
majoránna
rozmaring
kömény
bors, só
Tehát a tarját hosszában félbe vágom, a fûszerekkel jól bedörzsölöm, és legalább félórát hagyom pihenni.
Egy tepsibe 2 kanál zsírt raktam rátettem a tarját, és köré szórtam a durvára darabolt hagymát és fokhagymát, bõ egy deci vizet öntöttem alá, és fóliával befedtem a tepsit.
Elõmelegített sütõben, 180 fokon 70-80 percig sütöttem, majd fólia nélkül még egy jó félórát, illetve amíg szépen megpuhult, megpirult.
A ? krumplikását ?jelen esetben a hús alatt maradt finom, fûszeres lében, egy villa segítségével összenyomkodjuk a hagymákat, és ezzel keverjük ki a kását.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!