Tarja - három az egybõl
sponsored links
Egy szép tarját vettem ma a Tescoban, akciós volt. Megkértem a hentest, hogy vágja ki a csontját, ne nekem kelljen itthon vergõdni vele . Aztán hazaérve nekiláttam. A húst felszeleteltem, a káposztába szánt parázs részeket levágtam és félreraktam, a sültnek szánt szeleteket tepsibe sorakoztattam, sóval, õrölt köménnyel és borssal, fokhagyma granulátummal és csípõs fûszerpaprikával fûszereztem. Alufóliával letakarva 180 fokos légkeveréses sütõben sütöttem kb. másfél órát. Utána már nem kellett pirítani, pirosra sült. De olyan sovány hús volt, hogy szinte semmi zsiradék nem sült ki belõle. Csak kihûlés után kóstoltuk meg, de ma nem csináltam hozzá köretet, friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal ettük vacsorára.
A nagyon parázs sovány tarja részeket falatnyi darabokra vágtam (70 dkg volt), ezzel és egy kiló apró savanyú káposztával (Legnagyobbikom hozta tegnap nagy boldogan - hogy milyen szép káposztát vett) húsos káposztát fõztem. De most változtattam a fõzés menetén. Úgy kezdtem, mint a pörköltet szokás, vagyis elõször kevés olajon 1 fej apróra vágott hagymát dinszteltem, ráraktam a felkockázott húst, fehéredésig sütöttem, akkor fûszereztem 1 kávéskanál õrölt köménnyel, 2 kávéskanál fokhagyma granulátummal, a tûz mérséklése után 2-3 fehér kanál ...