Tarja fokhagymás mártásban paszternákpürével
sponsored links
Ezt az ételt is a Príma Konyhában olvastam. Nem is sokat változtattam rajta. Egy kicsit fokhagymásabbra és paradicsomosabbra csináltam, és kihagytam belõle a tejszínt, ezért a leves mennyiségét megnöveltem egy kicsit. Nyilván úgy is nagyon finom lett volna, de tejszín nem volt itthon, ennek ellenére nem akartam lemondani róla, mivel a hozzávalók egyébkén együtt voltak hozzá. Éppen tarját vettünk vasárnapra, és a vasárnapi húsleves mennyiségét már úgy terveztem, hogy fél liter a húshoz is jusson belõle. Nagyon ízlett mindenkinek, így bátran ajánlom ezt a változatot is. A legjelentõsebb változtatás, hogy a lap a húst zsemlegombóccal ajánlja, de az ételtársítás szerint bõven elég a húshoz annyi liszt, amennyi a mártásban van. Így esett a választásom inkább erre a köretre.
Tarja fokhagymás mártásban
Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli tarja, 3 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 5 dl húsleves, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors.
Elkészítése: A tarját kb. 1 cm vastag szeltekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. A húst sóval, õrölt borssal és 3 gerezd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és akár állni is hagyhatjuk. Majd a szeleteket lisztbe mártjuk és a forró olajban minkét felüket kb. 2-2 percig elõsütjük. Kivesszük a húst az olajból, lecsepegtetjük, az edényt levesszük a tûzrõl, belekeverjük a maradék fokhagymát zúzva, a maradék lisztet és a paradicsompürét. Állandó ...