Tarhonyás-zöldséges libaaprólék
sponsored links
A tarhonyáról - amely régi pásztor ételünk, mondhatni hungarikum - mindig az jut az eszembe, hogy pár évvel ezelõtt volt egy amatõr szakácsverseny egyik tv csatornán és az egyik versenyzõ, aki magyar volt, ennek ellenére nem ismerte a tarhonyát - hamar ki is esett, de nem ezért. A tarhonya szerintem finom én kedvelem és ez az étel - még ha sokan azt is gondolják, hogy tésztaként hízlal, mégis könnyû magyaros étel.
Hozzávalók: 4 adag
1 kg libaaprólék, 30-40 dkg brokkoli, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 ek. libazsír, 30 dkg tarhonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1/2 dl olaj, 1 piros színû paprika
Az aprólékot megmosom, kisebb darabokra vágom. A forró olajban megfuttatom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a libaaprólékot. Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, sózom, borsozom és közepes tûzön félpuhára párolom. Hozzáadom a kisebb kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, brokkolit és ...