Tarhonyás hús
sponsored links
Több okból is imádom ezt az ételt: egyrészt remek maradék pörkölt hasznosító fogás, másrészt pedig azért mert tarhonyával készül! Nem tudom, ki hogy van vele, de én képes vagyok a tarhonyát hidegen is megenni, egyszerûen csak kikanalazni a lábas aljáról.
Bár a tarhonya is ugyanúgy tészta, mint a makaróni, orsótészta, cérnametélt, stb., számomra mégis egy külön kategóriát képez. Talán azért, mert egészen máshogy készül, mint az "átlagos" tésztaköret. A tarhonyát ugyebár megpirítjuk mielõtt felöntenénk a vízzel, és ettõl lesz olyan különlegesen finom íze.
Ráadásul a tarhonyás húsról mindig az óvoda jut eszembe. Nem tudom, hogy akkoriban a konyhás nénik a néhány napos maradék pörkölt új formába öntése céljából készítették, vagy kifejezetten ehhez az ételhez fõzték meg a húsos alapot, mindenesetre nagyon finom volt! Érdekes módon a rizses húsért sosem rajongtam ennyire, holott jellegében szinte ugyanaz a két étel.
Ha nem maradék pörköltbõl készítem, akkor a következõkbõl áll nálam a tarhonyás hús.
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb ...