Tarhonyaleves, fokhagymás sült tõkehal-filé sütõben sült burgonyával, paprika/paradicsom salátával.

2014-07-01

sponsored links

Tarhonyaleves:
Hozzávalók:
(4 személyre)

2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 burgonya
1 kisebb fej, v. fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1, 2 l. füstölt lé
(ennek hiányában füstölt szalonnabõrke)
petrezselyemzöld
8 dkg gépi tarhonya
csapott mokkáskanálnyi õrölt paprika
õrölt kömény


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és karikára vágjuk. A burgonyát a nagylyukú, a vöröshagymát a kislyukú reszelõn lereszeljük. A fokhagymagerezdeket fokhagyma nyomón átnyomjuk, esetleg lereszeljük.
A füstölt levet feltesszük melegedni. Ha szalonnabõrkével dolgozunk, akkor 1, 2 liter vizet felteszünk melegedni. A zöldségeket és a fûszereket beletesszük és felforraljuk, majd lassú tûzön fõzzük addig, amíg a zöldségek már majdnem puhák lesznek. Ekkor beleöntjük a tarhonyát és kb. még 4-5 percig fõzzük. Utána lezárjuk a gázt. Mire tálalásra kerül a sor,a tarhonya egészen bizonyos, hogy megpuhul.
Fokhagymás sült tõkehal-filé sütõben sült burgonyával, paprika/paradicsom salátával:
Hozzávalók:

Személyenként 1 db tõkehal-filé
1 fej fokhagyma

bors
tej
liszt
õrölt pirospaprika
étolaj

A tõkehal-filét megsózzuk, borsozzuk, a megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hûtõszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap, sütés elõtt a tejet papírtörlõvel alaposan leitatjuk a halszeletekrõl, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük.
Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most - mivel még bõven van öreg krumplink - sütõben, héjában megsütött burgonyával és paprika/paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz 2 paprikát és 2 paradicsomot jó vékonyan felszeleteltem. Sóztam, borsoztam, majd rányomtam egy citrom levét és bazsalikommal szórtam meg.


Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s