Tarhony?s virsli
sponsored links
Hozz?val?k :
50 dkg h?zi tarhonya
60 ml ol?vaolaj
3 te?skan?l f?szer piros paprika
1 liter ?s plusz 4 dl v?z
?zl?s szerint: s?,bors
4 gerezd fokhagyma
40 dkg s?rgar?pa
12 db virsli
30 dkg z?ldbors?
60 g vaj
Tov?bb? : a d?sz?t?shez : finomra v?gott petrezselyemz?ld ?s lilahagyma
Elk?sz?t?se :
Az olajat meleg?t?nk egy l?basban, majd lepir?tjuk benne a tarhony?t. F?lreh?zzuk a t?zhelyr?l, r?rakjuk a dar?lt paprik?t, ?s elkeverj?k. Visszatessz?k a t?zhelyre, fel?ntj?k a v?zzel, majd amikor felforrt, ?zes?tj?k s?val,fokhagym?val.Belekeverj?k az apr? kock?kra v?gott r?p?t, ?s addig f?zz?k, am?g a tarhonya szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor hozz?adjuk a karik?ra v?gott virslit, valamint a z?ldbors?t, ?s teljesen k?szre f?zz?k. Elz?rjuk a t?zhelyet, hozz?adjuk a vajat, ?s addig kevergetj?k, m?g el nem olvad. Apr?ra v?gott lila hagym?val ?s petrezselyemmel k?n?ljuk.