Tangzhong

2017-11-12

sponsored links

A tangzhong egy fĂ”zött, zselĂ©s ĂĄllagĂș pĂ©p, ami 1 rĂ©sz lisztbĂ”l Ă©s 5 rĂ©sz vĂ­zbĂ”l kĂ©szĂŒl s  amelynek a segĂ­tsĂ©gĂ©vel az elkĂ©szĂ­tett pĂ©ksĂŒtemĂ©ny-kelt tĂ©szta ruganyosabb, puhĂĄbb lesz Ă©s tovĂĄbb friss marad, mint a tangzhong nĂ©lkĂŒl kĂ©szĂ­tett tĂĄrsa.
A tanghzong nĂ©pszerĂ»sĂ­tĂ©se Yvonne Chen nevĂ©hez fĂ»zĂ”dik, aki The 65°C Bread Doctor cĂ­mĂ» 2007-ben megjelent könyvĂ©ben elĂ”ször mutatta be ezt a japĂĄn technikĂĄt amelynek a segĂ­tsĂ©gĂ©vel a termĂ©k hosszabb ideig friss marad tartĂłsĂ­tĂłszerek hozzĂĄadĂĄsa nĂ©lkĂŒl. 
A tangzhong hozzĂĄadĂĄsĂĄval a kenyĂ©rtĂ©szta ĂĄllaga teljesen mĂĄsabb lesz, mint ha egyszerĂ»en csak több folyadĂ©kot  adnĂĄnk hozzĂĄ. Ha egy tangzhongot adagolsz egy tĂ©sztĂĄhoz, akkor nem csak nedvessĂ©get adsz hozzĂĄ, hanem egy nedvessĂ©gtartĂł szerkezetet is, amely rugalmasabbĂĄ teszi azt.
A tangzhong mennyisĂ©ge 35%  kell legyen a liszt tömegĂ©bĂ”l, de lehet akĂĄr kicsit több is, hisz a folyadĂ©k a sĂŒtĂ©s folyamĂĄn elpĂĄrolog a tĂ©sztĂĄbĂłl. 
Az elkĂ©szĂ­tĂ©se rĂ©m egyszerĂ»:  összekeverjĂŒk a lisztet  a vĂ­zzel, majd lassĂș tĂ»zön, folytonos kevergetĂ©s mellett 65 C fokra melegĂ­tjĂŒk. Ha nincs hĂ”mĂ©rĂ”nk, akkor addig melegĂ­tjĂŒk, amĂ­g barĂĄzdĂĄkat hagy a fakanĂĄl a pĂ©pben. LefĂłliĂĄzzuk Ă©s hagyjuk kihĂ»lni. A tĂ©szta összeĂĄllĂ­tĂĄsakor adjuk hozzĂĄ a többi hozzĂĄvalĂłkhoz.
A tangzhong 3-4 napig vígan elvan a hûtÔben, hasznålat elÔtt szobahÔmérsékleten hagyjuk pår óråt.




Folytatás a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/11/tangzhon...

sponsored links

Keres?s