TAMALES
sponsored links
Nagy népszerüségnek örvendõ mexicói étel, kicsiny, kukoricakepény benne töltelék, melyet megtisztitott kukoricahéjba csomagolnak és gözön megpárolják.
Mexicói karácsonyi asztalokra vagy ünnepkre készitik. Alapanyaga a masa harina, vagyis olyan liszt, amelyet oltatlan mésszel fözõtt kukoricából készitenek. Ehhez vizet, zsirt, esetleg sütõport adnak. A tésztát jól kidolgozzák, egy kevés tölteléket tesznek rá, az egészet meglágyitott, elozõleg vizben áztatott kukuricacsuhéba tekerik, elõször a tésztát simitják rá, majd a tölteléket majd addig gözölik, amig át nem fõ.
A tamelesnek több vátozata van. A Mexicói-öböl partján és a Yucatán félszigeten banánlevélbe tekerik. A töltelék fantázia kérdése, halas, rákos, sajtos, chilis, zöldfüszeres, zöldséges, gyümölcsös stb.
Ha jól készitik igen finom
Hogyan késziti a ...