Talpon

2011-11-11

sponsored links


Ma sokan libát esznek, újbort isznak majd, mi legfeljebb az utóbbit teljesítjük, a Márton-napi vacsora a tervek szerint holnap valósul meg, és remélem, azért ennyi késés még elnézhetõ, azaz nem fut el tõlem a szerencse a következõ évben. Így tehát imbisz ma nem fõz, inkább mutat egy kis összefoglalót a vasárnapi túráról, ami az elsõ komolyabb gyaloglás volt a lábügyi baleset óta. Remélem, nem bánják, olvassák levezetésként egy pohár bor elõtt, után, közben.
Miután az elsõ próbálkozások sikeresen zárultak, nem dõltem ki, sem el, csak néha voltam ritmustalan, nem gurultam le a lejtõn vagy épp az emelkedõn vissza, úgy éreztük, itt az ideje egy valamivel komolyabb gyaloglásnak és pecsétgyûjtésnek. A kiválasztott szakasz Mogyorósbánya és Dorog közé esett, Herr Paprika feltérképezte a közlekedési lehetõségeket, hátizsákba kerültek a szükséges holmik, lábra cipõ, gyomorba kávé, mert bizony nem volt az erõsségem azon a reggelen a felkelés. Utazás a buszig, majd utazás a buszon, kezdtünk éppen készülõdni, hogy Tokodon átszálljunk egy másik járatra, amire elvben tíz percet kellett volna várnunk, amikor az egyik megállóban olyan jól sikerült a megállás, hogy a csatlakozás nemcsak beért, de le is hagyott minket. Sofõrünk feltette a kezét, ilyen az élet arckifejezéssel, majd megállíthatatlan panaszkodásba kezdett, bosszankodásra nem maradt hely és idõ. Így aztán Tokodról elindultunk gyalog az országúton, én vidáman, mi az plusz öt kilométer, Herr Paprika már kevésbé, stoppolni kezdett, kevés sikerrel. Egy autó, kettõ, három, ebben sokan ültek, õ rosszarcúnak nézett, neki valószínûleg nem tetszett a menetfelszerelésünk. Állj elõrébb, egy lánynak hátha. Végül félúton két fiú megszánt minket, és én elõször futottam a lábtörésem óta. De csak métereket. Ezúton is üzenem a két kedves srácnak, köszönjük, enélkül nem sikerült volna a nap, komolyan.

Pecsét a kéktúrás füzetbe a helyi kiskocsmában, ahol vasárnap délelõtt már pezsgõ társadalmi élet zajlott, rajtam kívül csak ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/11/talpon.html

sponsored links

Keres?s