TAHINI SZÓSZ
sponsored links
TAHINI SZÓSZ
Aki szokott esetleg házilag humuszt készíteni, az már biztosan találkozott a tahini szósz elnevezéssel. Én is csak a humuszhoz használom - egyelõre, de a keleti konyhában sûrûn elõforduló szószt édes és sós ételek ízesítésére is lehet használni. Amit jó még tudni, hogy a tahini kitûnõ forrása a réznek, magnéziumnak, kalciumnak és cinknek, ugyanakkor gazdag rostokban és B1 vitaminban.
Azért teszem fel a receptet, mert a humusz elkészítésérõl sok helyen lehet olvasni, de arról már nem, hogy esetleg házilag milyen egyszerû a tahini szószt elkészíteni és nem kell üzletrõl üzletre kajtatni utána.
HOZZÁVALÓK
5 ek szezámmag
1 és 1/2 ek olívaolaj
só, egy kis citrom leve
ELKÉSZÍTÉSE
- A szezámmagot megpirítjuk - én simán egy palacsinta sütõben szoktam, természetesen mindennemû olaj nélkül. Várunk vele min.20 percet, hogy biztosan kihûljön.
- Ezután kávédarálóval ledaráljuk, majd hozzáadjuk az olivaolajat, sózzuk és egy kis citromlevet adunk hozzá és jól elkeverjük. Ezután bármihez használhatjuk és egy jó darabig el is áll..:)
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.