TAHINI SZÓSZ

2014-03-31

sponsored links

TAHINI SZÓSZ



Aki szokott esetleg házilag humuszt készíteni, az már biztosan találkozott a tahini szósz elnevezéssel. Én is csak a humuszhoz használom - egyelõre, de a keleti konyhában sûrûn elõforduló szószt édes és sós ételek ízesítésére is lehet használni. Amit jó még tudni, hogy a tahini kitûnõ forrása a réznek, magnéziumnak, kalciumnak és cinknek, ugyanakkor gazdag rostokban és B1 vitaminban.

Azért teszem fel a receptet, mert a humusz elkészítésérõl sok helyen lehet olvasni, de arról már nem, hogy esetleg házilag milyen egyszerû a tahini szószt elkészíteni és nem kell üzletrõl üzletre kajtatni utána.

HOZZÁVALÓK

5 ek szezámmag
1 és 1/2 ek olívaolaj
só, egy kis citrom leve

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A szezámmagot megpirítjuk - én simán egy palacsinta sütõben szoktam, természetesen mindennemû olaj nélkül. Várunk vele min.20 percet, hogy biztosan kihûljön.
  2. Ezután kávédarálóval ledaráljuk, majd hozzáadjuk az olivaolajat, sózzuk és egy kis citromlevet adunk hozzá és jól elkeverjük. Ezután bármihez használhatjuk és egy jó darabig el is áll..:)

Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/03/tahi...

sponsored links

Keres?s