Tagliatelle vöröslencse sugo-val

2012-02-12

sponsored links


Minap a  nagy tészta "klasszikust" ( ismert nevén a Bolognai spagetti-t) készítettem, húsmentes változatban. Egy általam jobban kedvelt tésztával, a tagliatellével, ami olaszul nem más mint egy durumlisztbõl, tojás nélkül  készült szélesmetélt tészta. Létezik, több ízesített változata is; spenótos, paradicsomos, vagy akár sáfránnyal színezett. Én most a simát választottam és fõztem, természetesen "al dentére"! Hús helyett vöröslencsét használtam, ami sok fehérjét tartalmaz (többet mint a húsok nagy része...), jelentõs a szénhidrát tartalma, benne magas rostanyaggal. Valamint fontos vas, foszfor, kálium és vitaminforrás. Nem mellesleg könnyû dolgozni vele, nem szükséges órákig áztatni és hamar megpuhul, de a legjobb és leghasznosabb ez is, ha egy kicsit "harapható marad", ekkor kiváló az íze és még a színét is megõrzi valamelyest.

Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
250 g vöröslencse ( még a bio is megéri az árát..)
200 g sárgarépa
160 g halványító zeller, ( más néven: angol zeller, zellerszár)
1 kápia paprika
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g Pomito paradicsom szósz ( nem püré!) ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Borsod/~3/OGl...

sponsored links

Keres?s