Tagliatelle dióolajban pirított medvehagymával és kecskesajttal
sponsored links
A barátainknál voltunk borvacsorán még áprilisban és akkor volt az egyik
elõétel friss baguette dióolajjal. A dió az egyik kedvencem, a
dióolajjal viszont akkor találkoztam elõször. Rögtön szerelem lett és
másnap szaladtam is a boltba egy üveg dióolajért. Már alig van belõle
:).
Csak simán jó magos kenyérre öntöm és úgy eszem. Ez a tésztaétel pedig még a Culinaris receptversenyére készült. Élvezet számomra minden receptverseny, mert megmozgathatom az agytekervényeimet. A borvacsora is megér egy postot, a legközelebbire viszek gépet és beszámolok róla.
Hozzávalók 4 fõre:
4 csomó tagliatelle személyenként (De Cecco a Culinarisból :))
1 csokor medvehagyma
30-40 dkg kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
1 dl dióolaj
1-2 marék dió
só, bors,
A diót száraz serpenyõben megpirítom, majd kézzel átmorzsolom és kifújom belõle a lepotyogott héjat. A medvehagymát megmosom, szárazra törlöm, a szárát levágom és felaprítom. A tésztát sós, lobogó vízbe teszem és al dente-re fõzöm. A sajtot lehetõség szerint 1 cm vastag szeletekre vágom. Bevonatos serpenyõben felhevítem a dióolajat és mindkét oldalán megpirítom benne a sajtszeleteket, majd egy tányérra félreteszem. Pótolom az olajat a serpenyõben, majd beleteszem a felaprított medvehagymát és a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom. Kb. fél percig állandó keverés mellett pirítom, majd hozzáadom a kifõtt tésztát. Jól összekeverem és beletesszük a sajt 2/3-át. Tányérokra szedem, a maradék sajtot a tészta tetejére teszem és megszórom a pirított dióval.