Tagliatelle citromos-petrezselymes vöröslencse-szósszal

2014-06-21

sponsored links


Hozzávalók:
  • 150 g vörös lencse
  • 200 ml fõzõtejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 pici hagyma (vagy 2 db újhagyma)
  • 1/2 citrom
  • olívaolaj
  • tagliatelle (vagy más tészta)
  • õrölt bors
Elkészítés:
  1. A vörös lencsét megfõzzük sós vízben.
  2. Egy serpenyõben kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vörös lencsét. Fûszerezzük sóval, borssal, hozzáfacsarjuk a citromlét és folyamatosan kavargatva felfõzzük. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk és jól elkeverjük.
  3. Közben megfõzzük a tésztát, idõzítsük úgy, hogy egyszerre készüljenek el.
  4. Együtt, melegen tálaljuk.


Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/06/tagl...

sponsored links

Keres?s