Tagliatelle citromos-petrezselymes vöröslencse-szósszal
sponsored links
Hozzávalók:
- 150 g vörös lencse
- 200 ml fõzõtejszín
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 pici hagyma (vagy 2 db újhagyma)
- 1/2 citrom
- olívaolaj
- tagliatelle (vagy más tészta)
- só
- õrölt bors
- A vörös lencsét megfõzzük sós vízben.
- Egy serpenyõben kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a tejszínt és a vörös lencsét. Fûszerezzük sóval, borssal, hozzáfacsarjuk a citromlét és folyamatosan kavargatva felfõzzük. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk és jól elkeverjük.
- Közben megfõzzük a tésztát, idõzítsük úgy, hogy egyszerre készüljenek el.
- Együtt, melegen tálaljuk.