TABÁNI SALÁTA, MARADÉK SONKÁBÓL

2017-04-23

sponsored links


A húsvéti sonka nagyon finom, de pár nap múlva már mindenki azon gondolkodik, mit lehet a megmaradt
sonkával kezdeni. A legegyszerûbb a maradékot betenni a mélyhûtõbe, de egypár jó recept alapján, a megúnt izeket újakra lehet cserélni.
Mivel szeretjük a majonézes salátákat igy most a maradék sonkából Tabáni salátát készitettem.
A saláta nagyon kiadós, sült húsok mellé vagy friss ropogós kenyérrel vacsorára is kitünõ étel.



Hozzávalók :
5 tojás,
2 közepes burgonya,
15 dkg sonka, 
 1 lilahagyma,
kávéskanál só, ha szükséges
 bors,
 kb. 2 dl tejföl,
majonéz


Ha a majonézt házilag készíted : 
2 db tojássárgája,
1 ek. mustár,
 1 tk. porcukor, 
1 mokkáskanál só,
2 dl olaj, 
1 teáskanál citromlé,
bors ízlés szerint




A burgonyát puhára, a tojásokat keményre fõzzük, és hagyjuk kihûlni. A sonkát vágjuk csíkokra.

A majonézt elkészítjük: a tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt, majd a porcukrot, a sót, és a borsot, alaposan összekeverjük. Lassan, kicsi adagokban folyatjuk hozzá az olajat. Fontos, hogy csak akkor menjen rá a következõ adag olaj, ha az elõzõt már teljesen felszívta a tojás! Ha a teljes olajmennyiséget felvette a tojás, hozzáöntjük a citromlevet. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

A majonézt keverjük el a tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá az összevágott sonkát, az apróra vágott hagymát. ( újhagyma  is mehet bele, a lila helyett) Nagylyukú sajtreszelõn reszeljük bele a kihûlt kemény tojásokat valamint a burgonyát. Jól keverjük el.
Könnyitésként kész light majonézzel és a tejföl helyett joghurttal  is készithetjük.

Hagyjuk egy éjszakát a hûtõben, hogy az ízek összeérhessenek! 







Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/04/tabani...

sponsored links

Keres?s