T?r?nudli
sponsored links
50 dkg t?r?
20 dkg finomliszt
3 db toj?s s?rg?ja
1 csapott ek. cukor
egy nagy csipet s?
2 ek. olvasztott margarin
+ forgat?shoz most nekem 10 dkg dar?lt di?, 1 ek. cukorral elkeverve, ?s lekv?r ?zl?s szerint
F?z?v?zbe s?t ?s olajat tettem.
Elk?sz?t?s:
A t?r?t egy t?lba vill?val ?sszet?r?m, majd hozz? m?rem a lisztet. Mehet bele a cukor ?s a s?, v?g?l az enyh?n elkevert h?rom toj?ss?rg?ja. K?zzel alaposan ?sszedolgozom, majd 10 percig ?llni hagyom. Eztut?n egy nagyobb t?lc?t finoman megsz?rok r?tesliszttel, ?s kb csereszny?nyi adagokat cs?pek le a t?szt?b?l, amit k?t tenyerem k?zt megsodrok egy kicsit. Ha k?szen vagyok a nudlikkal, akkor egy nagyobb l?bosba s?s-olajas vizet teszek oda f?ni. Ha gy?ngy?zni kezd, akkor ?gy az egyharmad?t beletszem a nudliknak. Hagyom, hogy addig f?jjenek, m?g a v?z felsz?n?re nem j?nnek. Nem kell sok id? nekik. Ekkor egy sz?r?kan?llal j?l lecsepegtetem, majd t?lk?ba szedem ?ket. Ha mind kif?tt, akkor j?het r? a cukros di? (vagy ?ppen pir?tott zsemlemorzsa, cukros m?k) T?ny?rokra adagolva mindenki ?zl?se szerint meglocsolhatja lekv?rral.
Bevallom nem igaz?n terveztem el?re ezt az ?telt, de mivel volt a fagy?ban egy nagyobb mennyis?g? t?r?m, illet m?r vele valamit kezdeni.?gy sz?lettek meg ezek a nudlik, karal?b?levessel t?k?letes p?ros alkotva eb?dre. Macer?nsnak t?mik, pedig v?gtelen?l egyszer? ?s gyors az elk?sz?t?se.