T?r?gomb?c m?lnasz?sszal
sponsored links
Adagok sz?ma: 4 adag
Felk?sz?l?si id?: 60 min
F?z?si id?: 30 min
Hozz?val?k:
a gomb?choz: 50 dkg teh?nt?r?, 3 toj?s, 15 dkg
b?zadara (gr?z), 2 ev?kan?l olaj, 1 ev?kan?l cukor, s?, 1 ev?kan?l citromh?j.
a m?lnasz?szhoz: 25 dkg m?lna, 2 ev?kan?l cukor, f?l
dl v?z, 1 csapott ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t? vagy pektin, 4-5 citromf?lev?l.
a pir?tott pir?tott zsemlemorzs?hoz: 2 ev?kan?l zs?r
vagy vaj, 4-5 ev?kan?l zsemlemorzsa
Elk?sz?t?se:
A teh?nt?r?t sim?ra kavarjuk a toj?ss?rg?j?val, az
olajjal, s?val ?s a cukorral. Belekavarjuk a b?zadar?t ?s a citromh?jat, majd
3-4 ?r?t h?t?szekr?nyben pihentetj?k. A toj?sfeh?rj?t kem?ny habb? verj?k, ?s
?vatosan ?sszevegy?tj?k a t?r?val. Vizes k?zzel gomb?cokat form?zunk, ezeket
lobog? s?s v?zben megf?zz?k. Amikor a gomb?cok felj?nnek a v?z felsz?n?re, k?sz
is van. Ekkor lesz?rj?k, pir?tott morzs?ba forgatjuk. M?lnasz?sszal k?n?ljuk.
A pir?tott zsemlemorzs?hoz a zsirad?kot
felforr?s?tjuk, belekavarjuk a morzs?t, ?s takar?kl?ngon, ?lland? kever?s
mellett aranybarn?ra pir?tjuk.
Egy kisebb ed?nybe a m?ln?t beletessz?k, majd a vizet,
a cukrot ?s a friss citromf?vet. Forraljuk fel, majd adjuk hozz? a v?zzel
elkavart kem?ny?t?t vagy pektint, forraljuk m?g 1-2
percig.
Tipp: a m?ln?t le is turmixolhatjuk vagy ?tpasszirozzuk, nekem ?gy is bev?lt :)