T?pett h?s babf?zel?kkel
sponsored links
Hozz?val?k a h?shoz:
1 kg sert?scomb,
tov?bb? a f?szerez?shez: 1-1
te?skan?l f?szerk?m?ny, r?mai k?m?ny, pirospaprika, koriander, oreg?n?, major?nna,
paradicsomp?r?, s?, 1-1 ev?kan?l barna cukor, sz?jasz?sz, almaecet, Worchester
sz?sz, 1 hagyma, 1 dl ketchup, olaj.
A babf?zel?khez:
40 dkg feh?r bab, 2 ev?kan?l
paradicsomp?r?, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 ev?kan?l zs?r vagy olaj, 2
bab?rlev?l, s?, bors;
Elk?sz?t?se:
A sz?raz f?szereket
?sszekeverj?k, majd hozz?adjuk a paradicsomp?r?t, 4 ev?kan?l olajat, 4 ev?kan?l
vizet ?s j?l ?sszekeverj?k. A f?szeres paszt?t belemassz?rozunk a h?sba, majd
egy felforr?s?tott l?basba olajat ?nt?nk ?s lepir?tjuk a h?s minden oldal?t.
Mik?zben pirul a comb, hozz?dobjuk a felapr?tott hagym?t, a f?szeres paszt?t
(ami maradt a h?s beken?se ut?n), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a
Worcester sz?szt ?s a sz?jasz?szt. Ezt a gazdag szaftot j?l elkeverj?k, majd ha
elkezd rotyogni, betessz?k a l?bast el?meleg?tett 130 fokos s?t?be, ahol 4 ?r?n
kereszt?l p?roljuk. Amikor a h?s oml?sra puhult, kiszedj?k egy t?lba ?s 2 villa
seg?ts?g?vel sz?tszedj?k a h?st. Vigy?zzunk, hogy az?rt darabokban maradjon a
h?s ?s ne v?ljon p?pess?. A m?r el?re elk?sz?tett f?zel?kkel, vagy m?s k?rettel
k?n?ljuk.
A f?zel?khez babot ?jszak?ra
be?ztatjuk, m?snap a vizet le?ntj?k, annyi hideg v?zzel, amennyi ellepi, f?ni
tessz?k, a bab?rlev?llel egy?tt, puh?ra f?zz?k. Kev?s zsirad?kon az apr?ra
v?gott hagym?t megdinsztelj?k, hozz?adjuk a fokhagym?t meg a paradicsomp?r?t,
addig f?zz?k, am?g m?rt?s s?r?s?g? lesz. S?zzuk, borsozzuk, hozz?adjuk a babot
is, ?s kiss? ?sszeforraljuk.
Tipp: konzervbabb?l is
k?sz?thetj?k!