T?lt?tt paprika burgonya?gyon s?tve
sponsored links
Egyik kedvenc egyt?l?tel?nk. Vend?gv?r?nak is kiv?l?!
Fot?: M?th? Zolt?n |
T?lt?tt paprika burgonya?gyon s?tve
Hozz?val?k:
- 1 kg burgonya
- ? kg dar?lt sert?sh?s
- 3 db piros kaliforniai paprika
- olaj
- ? fej v?r?shagyma
- 3 dl paradicsoml?
- 1 kk f?szerpaprika
- s?, bors
- 15 dkg csemegekukorica
- 3 dl tej
- 1 csipet ?r?lt szerecsendi?
- 2 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
Elk?sz?t?s:
A hagym?t kev?s olajon megfuttatjuk, kiss? megpir?tjuk benne a dar?lt h?st, majd fel?ntj?k a paradicsoml?vel, f?szerezz?k ?s hagyjuk p?rol?dni, r?st hagyva a fed? alatt, m?g a leve elf?. Ezalatt a vajat megolvasztjuk egy kis faz?kban, beletessz?k a lisztet, kavargatva keveset pir?tjuk, folyamatos keverget?s mellett hozz?csorgatjuk a tejet, s?zzuk, f?szerezz?k a szerecsendi?val, v?g?l beletessz?k a reszelt sajtot, alacsony l?ngon megolvasztjuk. A dar?lt h?sos raguba tesz?nk ebb?l k?t ev?kan?lnyit ?s a kukoric?val egy?tt ?sszekeverj?k. Egy tepsi alj?t kirakjuk a megh?mozott, felkarik?zott burgony?val, s?zzuk, kev?s olajjal meglocsoljuk, kb ? dl vizet ?nt?nk al?. A paprik?kat hossz?ban kett?v?gjuk, a magh?zukat elt?vol?tjuk, ?s megt?ltj?k a dar?lt h?sos kever?kkel. A borgonya?gyra sorakoztatjuk ?ket, majd a tetej?ket meglocsoljuk a marad?k sajtos m?rt?ssal. Ha maradna a sajtos m?rt?sb?l, b?tran kanalazzunk a burgony?ra is. Aluf?li?val letakarjuk ?s 180 fokos s?t?ben kb. 35 percet p?roljuk. Ekkor levessz?k az aluf?li?t ?s a sajt pirul?s?ig hagyjuk m?g s?lni.