T?li vitaminsal?ta
sponsored links
Nem csak ny?ron, amikor tobz?dunk a nap?rlelte friss z?lds?gekben, de t?len is k?sz?thet?nk vitamind?s, illatos sal?t?t. Nem kell hozz? k?l?nleges alapanyag, szezon?lis z?lds?gekb?l is ?ssze?ll?thatunk egy sz?nes, sz?rke, t?li napokat gyorsabban el?z?, jobb kedvre der?t? sal?t?t. Minden hozz?val? nyersen ker?lt bele, amely m?g eg?szs?gesebb? teszi. Kiv?l? s?lt h?sok mell?, de fogyaszthat? csak mag?ban, friss puha keny?rrel vagy pir?t?ssal is. Tetej?t sajt helyett megsz?rhatjuk pir?tott magvakkal. ?n m?r nagyon v?rom a tavaszt, de addig is m?g meg?rkezik, enni kell ilyen eg?szs?ges sal?t?kat, mely felt?lt energi?val, t?panyagokkal ?s m?g szemet gy?ny?rk?dtet? is.
T?li vitaminsal?ta
Hozz?val?k:
sal?ta:
- 2 s?rgar?pa
- 1 k?zepes alma
- 1 kisebb c?kla
- arasznyi p?r?hagyma
- 1-2 tk m?z
- csipet s?
sz?sz:
- 1 dl tejf?l
- 1 tk must?r
- 1 tk porcukor
- kev?s citroml?
- s?
- bors
tetej?re:
- 5 dkg sajt (n?lam trappista, cheddar)
Elk?sz?t?se:
- A z?lds?geket ?s az alm?t megh?mozzuk, a reszel? durv?bb fok?n lereszelj?k.
- A p?r?hagym?t apr?ra ?sszev?gjuk.
- Kicsit megs?zzuk, ?sszekeverj?k, negyed ?r?t ?llni hagyjuk.
- A z?lds?geket kinyomkodjuk, nagyobb t?lba halmozzuk.
- A sz?sz hozz?val?it ?sszekeverj?k, r??ntj?k a z?lds?gekre, r?csorgatjuk a m?zet, j?l ?sszekeverj?k.
- Kev?s ideig a h?t?ben ?rlelj?k.
- T?lal?s el?tt a sal?ta tetej?t megsz?rjuk apr? kock?kra v?gott sajttal. (?n m?g kev?s ?jhagymasz?rral is megsz?rtam)