Sütõtökös ünnepi csiga

2017-12-30

sponsored links



Akik követik a blogot, tudják, hogy a kelt tészta a szívem csücske. Jöhet bármilyen formában és ízesítésben. A hagyományos kakaós csigát gondoltam most egy picit tovább. A tésztába maradék sült sütõtök, a töltelékbe pedig igazi téli, ünnepi íz került, mégpedig mézes sütemény fûszerkeverék. Már a készítéskor csodás illat lengte be a lakást, már alig vártam, hogy megkóstolhassam.  Puha, fûszeres, megunhatatlan. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifõztük magazin decemberi számában is.
A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.
Hozzávalók:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*0,5 kk só
*2 púpozott ek cukor
*20 dkg sült, áttört sütõtök
*1 dl tej
*2,5 dkg friss élesztõ
*1 egész tojás
*6 dkg vaj
Töltelékhez:
*2-3 evõkanál olaj
*3 púpozott ek cukor
*1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*1 csapott ek mézes sütemény fûszerkeverék
Lekenéshez:
*2-3 ek tej
Tálaláshoz:
*porcukor

A tejben felfuttatjuk az élesztõt egy kevés cukorral, majd a többi alapanyaggal rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük. 
Lisztezett felületen téglalap alakúra, és 3 milliméter vékonyra nyújtjuk. Megkenjük olajjal, megszórjuk a fûszerkeverékes, kakaós cukorral. A hosszabbik oldaláról feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. 
Sütõpapíros tepsibe fektetjük, letakarva legalább 20 percet kelesztjük. 180 fokra elõmelegített sütõben, hõlégkeveréses módban 12-13 perc alatt megsütjük. 
A sütõbõl kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk kihûlni. Porcukorral megszórva kínáljuk. 
Ebbõl az adagból 14 db csiga lett. 

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.







Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/12/sutot...

sponsored links

Keres?s