Sütõtökös, zsályás rizottó zsályás, citromos karajjal

2012-10-17

sponsored links

DSC_5550.JPG

Újra rizottó, ezúttal sütõtökkel, mert ennek van szezonja. No meg azért is, mert kb. 1 évvel ezelõtt sütõtökös volt életem elsõ éttermi rizottója is. Igazából nem emlékszem már annak az ízére, csak arra, hogy jó volt. És ez is igen jó lett, amit most én fõztem. Szabadon idézném Fûszeres Eszter, az egyik legkiválóbb gasztroblogger, szavait: nagy bûnt követtek el valakik, valamikor, amikor hagyták a sütõtököt bébiétellé degradálódni. A sütõtök ennél sokkal több lehetõséget rejt magában. Készülhet belõle leves, sütemény, lepényekre kerülhet sósan feltétként és persze lehet rizottó is, mint jelen esetben. Mindenkit bátorítanék, próbáljatok ki minél több újdonságot! Lehet, persze, hogy egy-két dolog a kukában landol majd, hiszen senki sem szerethet mindent. De a próbálkozások során új, nagy ételszerelmek is születhetnek, amiket igazán kár volna kihagyni...

Már sokat hallottam egyébként a sütõtök és a zsálya párosításról, de a zsálya valahogy kimaradt eddig a próbálkozásaim közül. Pedig idén komoly ültetvényem is lett belõle... A debütálás kiválóan sikerült, a zsálya jó :) És ha már a rizottóba került, tettem a húsra is a só, bors, reszelt citromhéj mellé. Nem bántam meg, finom lett. A  rizottó és a hús együtt pedig egyszerûen elképesztõen jó volt!

A rizottó elkészítésének ügymenete a szokásos:

1 kisebb fej hagymát felaprítok,

1 evõkanál vajon megdinsztelem, majd hozzá adom a 

15 dkg rizottó rizst és ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/10/17/suto...

sponsored links

Keres?s