Sütõtökös- túrós hamis ganca

2011-10-17

sponsored links


Van egy különleges kedvencem gyerekkorom óta, méghozzá a lisztmentes ganca,amit anyával csak úgy készítettünk,hogy  a krumplit sós vízben puhára fõztünk,összetörtük,vajat adtunk hozzá-esetleg robotgépben pürésítettük, utána tányérokba simítottuk, megszórtuk túróval, gazdagon meglocsoltuk tejföllel és ha szükség volt  még megszórtuk sóval.
Az eredeti gancát én nem szerettem soha, ezért találta ki nekem ezt anya,amit azóta is gyakran készítek.(tavaly már egyszer írtam róla)

Most egy továbbfejlesztett változat következik,s szintén saját ötlet.Nem tudom melyik a finomabb,a korábbi vagy ez az új.Döntse el mindenki maga!

Sütõtökös-túrós hamis ganca

Hozzávalók:

- 1,5 kg krumpli kockára vágva,sós vízben megfõzve és leszûrve
- 5 evõkanál sült sütõtök belseje
- só
- õrölt szerecsendió
- túró
- tejföl vagy natúr joghurt ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/10/s...

sponsored links

Keres?s