Sütõtökös tarka torta

2011-10-23

sponsored links

 azt akartam írni címnek, hogy tarka tök torta :))) Csak az olyan snassz... mert ez a sütõtök szép sárga, mint a Nap :)

Tegnap nem köret lett a sütõtökbõl - amit Apácska meg is lepõdött- hanem simán sült tök. Nem volt igazán édes, jobb lett volna mégis, ha fûszeresen sütöm meg. Ma meg ott szemeztem a maradékkal a konyhában. Délután megkérdeztem Apát, mit szólna egy sütõtökös sütihez? Mézesmadzag... khm :) Tetszett neki az ötlet, mire föl közöltem, hogy akkor diót és mandulát kell elõbb törnünk.
Leterítettem a szoba közepén egy régi lepedõt, hoztuk a vasat, a kalapácsot, tálcát, tálakat és megtörtünk egy kis kosár diót - anyuval szedtem a hegyen séta közben valamelyik héten - és egy nagy halom mandulát is. Utóbbit le is forráztam  és együtt nyomkodtuk ki a héjából. Muris dolog :)

Sütõtökös tarka torta

Ez kell hozzá: kb. 250-300 g sült sütõtök, 3 tojás, 150 g vaj vagy margarin, édesítõszer/xilit ízlés szerint, 80 g liszt, 80 g mastermix, 1/2 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 3 ek. keserû kakaópor, 2 kupaknyi rum (fogalmam sincs, mekkora ûrtartalmú a rumosüveg kupakja, de annyi ment bele), késhegynyi só, 1/2 sütõpor, késhegynyi szódabikarbóna. 1/2 marék ...


Folytats a blogon ... bodzablog.freeblog.hu/archives/2011/1...

sponsored links

Keres?s