Sütõtökös risotto

2011-10-05

sponsored links


Sajnos Magyarországon még mindig nagyon sokan összekeverik a rizses húst a risottoval, pedig a kettõnek annyi köze van egymáshoz, hogy mindegyik rizsbõl készül. A jó risotto 3 titka: a risotto rizs, a jó alaplé, és a folyamatos kevergetés. 
Ne kössünk alkut, jó rizottó igenis csak az annak való rizsbõl készülhet: kerekszemût válasszunk, ez képes ugyanis krémesre fõni, a legismertebb az arborio, carnaoroli. Ne kísérletezzünk a fényezetlen B rizzsel, nem  lesz jó az sehogysem.
Aztán az alaplé kérdést sem szabad elbliccelni! SOHA ne sajnáljuk azt a 20 percet a zöldségalaplé készítése elõl. 1,5 liter vízbe, beleteszek egy nagy fej vörös hagymát, egy zellert, egy paradicsomot, fokhagymát, sok-sok friss fûszernövényt, és bármilyen zöldséget, ami pont van a hûtõben, és kb 20 percig nagy lángon fõzöm.  
A harmadik fontos momentum, hogy a risottot kb. 20 percig folyamatosan kevergetni kell! Ez azért fontos, mert a keményítõ így fog kioldódni a rizsbõl, és csak így lehetünk abban biztosak, hogy risottonk kellemesen krémes állagú lesz. A hegyvidéken élõk inkább kásásan, a tengerpart mellett élõk inkább levesesre fõzik. Én is inkább a Venetoban elterjedt paccsosabb állagút preferálom.  

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s