Sütõtökös pöfeteg
sponsored links
Egy amerikai videóban láttam meg ezt a finomságot és nagyon megtetszett. Hasonló kekszet már készítettem korábban, az kókuszos volt és emlékszem, hogy igazán nagy sikert aratott. Most pedig itt a sütõtök szezon, van belõle bõven. Nem is volt más dolgom, csak a mértékegységeket átváltani, és nekilátni. Roppant egyszerû, és nagyon mutatós a végeredmény. Kívül ropogós, a belseje pedig puha. Azt nem mondom, hogy egy diétás süti, sõt. Van benne szénhidrát bõven. Az a jó benne, hogy fémdobozban sokáig eláll, már ha marad belõle.
A recept megjelent a Kifõztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
*37,5 dkg liszt
*0,5 kk só
*1 csapott tk sütõpor
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 púpozott tk õrölt fahéj
*0,5 kk õrölt szegfûszeg
*25 dkg kristálycukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*10 dkg vaj
*1 közepes tojás
*16 dkg áttört, sült sütõtök
*15 dkg porcukor a forgatáshoz
A cukrokat simára keverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a sütõtököt, végül összeforgatjuk a sóval, fûszerekkel, elkevert sütõporos, szódabikarbónás liszttel.
Becsomagolva legalább 4-5 órát a hûtõben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Másnap diónyi golyókat sodrunk, amit porcukorba megforgatunk, majd sütõpapíros tepsibe rakunk egymástól távolabb, mert sütés közben terülnek.
180 fokon hõlégkeveréssel 13-14 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
A papíron hagyjuk teljesen kihûlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.