Sütõtökös póréleves mandarinnal
sponsored links
Most elmesélem nektek, hogyan kerültem kapcsolatba legelõször a póréval. Ér röhögni, de csak kicsit. Oké?
Elsõéves egyetemista voltam, saját magam fõztem. Volt padlizsánom üvegbe eltéve otthonról, de hagymám nem. Elmentem a zöldségüzletbe. Lévén román egyetemi központban voltam, természetesen románul kérdeztem, hogy hagyma van-e. Azt a választ kaptam, hogy nincs, csak praz van. Hát nem vettem, csíki lányként otthon soha nem találkoztam olyannal. Meg félõ volt, hogy a kevés pénzemre nehogy fölösleges dolgot vásároljak. Szépen hazamentem, vettem a román-magyar szótáram, s kiderítettem, hogy a praz az a póréhagyma. Akkor sem lettem okosabb, de gondoltam: ha hagyma, akkor belereszelhetõ a padlizsánkrémbe. Szóval számomra az volt az elsõ kontaktus a póréval. Azóta persze sokoldalúbb felhasználást is produkálok, de ez örökemlékû történet számomra. Ami majd minden egyes póré kézbevételekor eszembe is jut.
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma,
- ½ kg sütõtök,
- 2 mandarin leve ...