Sütõtökös pogácsa ( kelesztés nélkül) és Sütõtökös receptek

2011-09-21

sponsored links


Nyakunkon a sütõtök szezon! Az egyik kedvenc ételem,nem is tudom inkább gyümölcs-e vagy zöldség kategória,mert magában a legjobb,édes,tele vitaminnal ,de egyaránt sós vagy édes sütik,ételek is készíthetõek belõle.Nekem nagy kedvencem.Legtöbbször csak megsütöm és magában fogyasztom,de az utóbbi idõben gyakran használom húshoz köretként és édes sütikhez is.

Az idei elsõ sütõtökszállítmányukat apum hozta vasárnap,nézzétek!:

Hát,nem csodás látvány?!

Mire is jó a sütõtök?

A sütõtök Amerika felfedezését követõen került hazánkba, s ma már az õszi, borongós napok egyik legkedveltebb csemegéje. Nem csak ízletes étel, de egészséges is.

A sütõtök vitaminjai

Hazánkban már több száz éve termelik, s míg ma már csak a húsát hasznosítjuk, addig régen olajat is készítettek belõle, s vitaminokban gazdag magját pörkölve fogyasztották.

A répához hasonlóan magas karotintartalommal rendelkezik (3,8 mg/100 g), bõvelkedik C-vitaminban, kalciumban és foszforban is.

Hogyan vásároljunk sütõtököt?

Többféle sütõtököt is kaphatunk, azonban fontos, hogy vitamindús, friss terméket válasszunk. A friss sütõtök felszíne fényes, igyekezzünk olyat választani, amely nem sérült. A sérült részeken keresztül könnyen megromolhat, a sértetlen, egész ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/09/s...

sponsored links

Keres?s