Sütõtökös piskóta tekercs csokis krémmel

2017-10-14

sponsored links

Igen, piskótatekercs. Ugye, hogy ti is rajongtok a mindig puha örök klasszikusért, bármivel legyen is töltve:) Ez a verzió most õszre hangolva fahéjas csokikrémmel készült, a tészta pedig a sütõtöktõl lett még ellenállhatatlanabbul puha!

Telis-tele van minden piac és zöldséges a legkülönfélébb színû, formájú és fajtájú sütõtökökkel, így most már nem is kell sokat keresgélni, hogy egy igazán szép darabba fussunk. És mi más formában lehet jobb az édes sütõtök, mint édességben felhaszálva… Elsõre ez az egyszerû piskóta jutott eszembe, ami ugyan kissé tömörebb, mint a hagyományos verzió, de hihetetlenül puha és szaftos lesz a sütõtöktõl. Ha esetleg nincs kedvetek a krémmel bíbelõdni, narancsos sütõtök lekvárral is isteni, vagy ha tényleg a leglustább verzió a nyerõ, akkor akár kakaós mogyorókrémmel is tölthetitek!

Hozzávalók

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg sütõtök püré
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tk. szódabikarbóna

Krém:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 12,5 dkg mascarpone
  • csipet fahéj

csoki a tetejére

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébõl lágy habot verünk, majd hozzáadunk a cukorból 15 dkg-ot és kemény habbá verjük.
  2. A maradék 5 dkg cukrot a sárgájához adjuk és habosra keverjük.
  3. A tojásfehérje habot óvatosan a sárgájába forgatjuk.Sütõtökös piskótatekercs készítése
  4. A sütõtök pürét fellazítjuk kevés tojás habbal, majd a cukros tojáshoz forgatjuk.Sütõtökös piskótatekercs készítése
  5. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval és a szódabikarbónához, majd a tojáshoz szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk.Sütõtökös piskótatekercs készítése
  6. A masszát sütõpapírral bélelt sütõlapon elsimítjuk.Sütõtökös piskótatekercs készítése
  7. 190 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsül.Irány a sütõ!
  8. Pár percig hagyjuk hûlni, majd egy sütõpapírra fordítjuk a piskótalapot és az aljáról lehúzzuk a papírt.
  9. A másik papírral óvatosan feltekerjük és így hagyjuk kihûlni.Sütõtökös piskóta feltekerve
  10. A krémhez a csokit apró kockákra vágjuk, majd egy lábasban a tejszínnel alacsony lángon elkezdjük melegíteni.Ganache készítése a sütõtökös piskótához
  11. Ha a csoki teljesen elolvadt, hozzáadjuk a fahéjat, majd félrevesszük és megvárjuk, míg kihûl.
  12. Amikor már a piskóta is kihûlt, a csokit simára keverjük a mascarponéval és a tekercs belsejére simítjuk.Csoki krém a sütõtökös piskótához
  13. Óvatosan feltekerjük és legalább 1 órára hûtõbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.A sütõtökös piskótát megkenjük a csokis krémmel
  14. Tetejét olvasztott csokival díszíthetjük (elhagyható).

Sütõtökös piskótatekercs csoki krémmel

Sütõtökös piskótatekercs csoki krémmel


Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/sutotokos-piskota-tekerc...

sponsored links

Keres?s