Sütõtökös, kolbászos basz
sponsored links
Valljuk be, nem lehet minden ebédnek nevet adni. Apám anno azzal vegzálta Anyámat a vasárnapi terített asztalnál, hogy - még mielõtt az evõeszközhöz nyúlt volna - megkérdezte, mi az adott étel neve. Anyám csak sóhajtott, én pedig elkezdtem sorolni neki a tányéron fellelhetõ hozzávalókat, majd a végén hozzátettem, hogy "egytálétel" , mert ez mindenre rá lehetett húzni. Most, hogy már egyedül élek, nem félek a "basz" szót használni, és nem azért, hogy menõnek tûnjek, de egyszerûen vannak olyan csúnyának tûnõ basic szavak, amiket álvagányság nélkül jól esik használni, leírni pedig egészen felszabadító érzés. Ennyit az alábbi címérõl, amit egyébként pont Apunak csináltam, mert holnap átjön ebédre. A sütõtök egyik felébõl gyömbéres-currys krémleves lett, a másikból pedig egy igazi férfias egytálétel, debrecenivel, krumplival, hagymával és baconnal (mert hiába a 22 fok, közeleg a tél, kell a zsír). És mivel bringával jön az "Öreg" , jól fog csúszni rá a vörösbor.
Hozzávalók
- 1/2 sütõtök (kb. fél kg)
- 30 deka debreceni kolbász
- 4 db krumpli
- 1 nagyobb fej hagyma ...