Sütõtökös habcsókpite
sponsored links
Hugh Fearnley-Whittingstall - tudjátok a mindentmegevõs angol fickó, aki Londonból kiköltözött egy devoni faluba és egy River Cottage nevû kis ház környékén kezdett el gazdálkodni - receptje következik, a River Cottage télen adássorozatból van, az eredeti recept IDE kattintva olvasható.
Gondolom senki nem lepõdik meg, ha elmondom, hogy ez a pite nagyon édes, nem a diétás mûfaj, de nagyon mutatós és egy õszi-téli családi uzsonnára, születésnapra vagy más nagyobb eseményre simán el tudom képzelni. Az elkészítése fõleg idõigényes, az összeállítás elég egyszerû, a vendégek elõtt meg lehet villogni, hogy milyen ügyes háziasszonyok/háziemberek vagyunk ;).
Bevallom õszintén - mert a blog ilyen õszinte mûfaj -, hogy a tésztát én nem sütöttem elõ, ez hiba volt, úgyhogy feltétlenül süssétek elõ! Így sem rossz, viszont eléggé szétáztatta a töltelék, meg lehet enni, de azért jobb, ha elõsütitek. Sütéskor egyébként is érdemes alátenni egy sütõpapírral kibélelt tepsit, ha esetleg kifolyik valami a formából, inkább azt kelljen takarítani, mint a ...