Sütõtökös gnocchi sajtmártással és zsályával.
sponsored links
A piacokon már megjelent a medvehagyma, hamarosan fellelhetõ lesz majd a spárga is, de szerencsére még a sütõtökkel is találkozhatunk. Mivel már jó ideje készülök sütõtökös gnocchi-t csinálni, így nem is halogattam tovább, nehogy kifussak az idõbõl. Tegnap éppen egy szép, és mint sütés után kiderült ízre is finom tököt sütöttem, így gyorsan félre is tettem egy adag gnocchi-ra valót. Azt nem mondanám, hogy nem pepecselõs feladat az elkészítése, de a végeredmény kárpótolt érte. Elõször gondban voltam, hogy mivel is tálaljam, végül aztán a frissen szedett zsályaleveleket vajban pár pillanat alatt ropogósra sütöttem, és készítettem még egy finom sajtmártást is. Tálaláskor pedig a gnocchi-t meglocsoltam a sajtmártással, és megszórtam a ropogósra sült zsályalevelekkel, és úgy kínáltam.
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
15 dkg sütõtök (megsütve)
10 dkg krumpli
15 dkg liszt
1 db tojássárga ...