Sütõtökös csirkemájas serpenyõ

2017-03-06

sponsored links






Hozzávalók:
4 db vöröshagyma
2 db alma

1 kg sütõtök
3-4 evõkanál olaj
40 dkg csirkemáj

ízlés szerint só, bors
1 kisebb csokor bazsalikom
1 dl fehér bor 
1 fej jégsaláta széttépkedve 
 tetszés szerint saláta öntet 

Elkészítése :

A sütõtököt megtisztítom majd egyenlõ kockákra vágom és kevés olajjal meglocsolom.
Beteszem az elõmelegített sütõbe és megsütöm. 
Akkor jó a tök ha puha de nem esik szét!
Egy serpenyõbe kevés olajat öntök. 
Belerakom az összekötözött bazsalikomot , hozzáadom a karikára vágott hagymát és a megtisztított gerezdekre vágott almát. 
Átforgatom 2-3 percig nagy lángon, majd kiveszem egy szalvétára az almákat és a hagymát.
Az olajban megpirítom a felezett csirkemájakat kb. 5 -6 percig.
Fûszerezem borssal és hozzáadom a az elõzõleg olajból kivett hagymát, a megsült  sütõtököt és az almát. 

1 deci borral felöntöm és nagy lángon rázogatom , vagy óvatosan keverem míg a máj meg nem puhul, kb 5 percig.
 A legvégén ízlés szerint sózom és belekeverem a szétcsipkedett jégsalátát.










Süteményesfüzet megvásárlása

Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/03/sutotok...

sponsored links

Keres?s