Sütõtökös csirkemájas serpenyõ
sponsored links
Hozzávalók:
4 db vöröshagyma
2 db alma
1 kg sütõtök
3-4 evõkanál olaj
40 dkg csirkemáj
ízlés szerint só, bors
1 kisebb csokor bazsalikom
1 dl fehér bor
1 fej jégsaláta széttépkedve
tetszés szerint saláta öntet
Elkészítése :
A sütõtököt megtisztítom majd egyenlõ kockákra vágom és kevés olajjal meglocsolom.
Beteszem az elõmelegített sütõbe és megsütöm.
Akkor jó a tök ha puha de nem esik szét!
Egy serpenyõbe kevés olajat öntök.
Belerakom az összekötözött bazsalikomot , hozzáadom a karikára vágott hagymát és a megtisztított gerezdekre vágott almát.
Átforgatom 2-3 percig nagy lángon, majd kiveszem egy szalvétára az almákat és a hagymát.
Az olajban megpirítom a felezett csirkemájakat kb. 5 -6 percig.
Fûszerezem borssal és hozzáadom a az elõzõleg olajból kivett hagymát, a megsült sütõtököt és az almát.
1 deci borral felöntöm és nagy lángon rázogatom , vagy óvatosan keverem míg a máj meg nem puhul, kb 5 percig.
A legvégén ízlés szerint sózom és belekeverem a szétcsipkedett jégsalátát.
Süteményesfüzet megvásárlása