Sütõtökös bulgur pite (iráni étel)
sponsored links
Egy hallatlanul finom, minden ízében különleges ételre bukkantam a közel-keleti receptek bújása közben. Könnyed, diszkrét fûszerezése különleges ízvilágot eredményez, miközben jól fel tudjuk használni az idényzöldségeket mint pl. sütõtök és mángold. Arra ügyeljünk, hogy n sózzuk túl, mert az elnyomhatja ezt a finom összetett ízvilágot!
Egyetlen összetevõje csenghet idegenül, az pedig a Közel-Kelet gyakran használt fûszere, a sumak, a sötét vörös õrlemény. Legnagyobb örömömre nem kellett fél Budapestet bejárnom érte, hanem a Vámház krt-i Ázsia boltban rögtön megtaláltam az s betûs fûszerek között. Nem egy fél órás recept, és nekem, aki túlontúl hozzászoktam a 25 perces kínai/ázsiai ételek elkészítéséhez, komoly csúszást eredményezett a szombati ebédnél.
25 dkg hámozott sütõtök
20 dkg apró szemû bulgur
1 tojás
1 kis vöröshagyma
fél kk fahéj
fél kk római kömény
fél kk koriander
fél kk chili pehely ...