Sütõtökös bulgur
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg megpucolt sütõtök, 2,5 dl-es csésze bulgur, 5 dl víz, 1 hagyma, 1 evõkanál vaj, 2-3 evõkanál olaj, só, szegfûbors, csilipehely.
Elkészítése: A sütõtököt kislyukú reszelõn lereszeljük. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vaj és az olaj keverékén, hozzáadjuk a sütõtököt, megsózzuk és addig pároljuk, míg összeesik. Hozzáadjuk a bulgurt, megszórjuk szegfûborssal és felöntjük a vízzel. Fedõ alatt 15-20 percig pároljuk, majd félrehúzzuk és 15 percig meleg helyen pihentetjük. Tálaláskor megszórjuk csilipehellyel. Tetszés szerinti feltétet adunk hozzá.
Megjegyzés: Ha van zöldség vagy csont alaplevünk, használjunk azt víz helyett, sokkal ízletesebb lesz az étel.