Sütõtökös brownie sajttorta
sponsored links
Igazi õszi finomság ez a sütõtökös cheesecake brownie alapon, Halloween-re ezzel a pókhálómintával akár el is készíthetõ :)
Hozzávalók:
23 cm-es tortaformához:
A browniehoz:
150 gr étcsoki
105 gr vaj
2 tojás
150 gr cukor
90 gr liszt
+1-2 ek. tej
A sajttorta részhez:
250 gr sült sütõtök
250 gr natúr krémsajt
3 tojás
80 gr cukor
1,5 ek. liszt
2 tk. all spice fûszerkeverék ( vagy vegyesen fahéj, szerecsendió, kardamom ill. mézeskalács fûszerkeverékkel is helyettesíthetõ)
Elkészítés:
1. Egy kapcsos tortaforma oldalát, alját kibéleljük sütõpapírral. A sütõtököt 200 fokos sütõben puhára sütjük, kikaparjuk a héjából és félretesszük.
2. A browniehoz összeolvasztjuk a csokit a vajjal, kézi habverõvel beledolgozzuk egyenként a tojásokat, a cukrot és a lisztet. Kiveszünk belõle 2-3 evõkanányit, amit elkeverünk egy pici tejjel, hogy hígabb legyen. A brownie masszát a forma aljába simítjuk.
3. A sajttorta rész összes hozzávalóját késes aprítóba tesszük és simára dolgozzuk majd óvatosan ráöntjük a sajttortás részre.
4. A maradék, tejjel kissé felhígított brownie masszát habzsákba töltjük és óvatosan pókhálómintát rajzolunk a sajttorta tetejére.
5. Óvatosan 180 fokos sütõbe költöztetjük, a sütõ aljába tegyünk egy kis lábas vizet, megelõzendõ a sajttorta repedését.Ha már a krémsajtos rész nem remegõs, elzárjuk, picit hagyjuk a sütõben kihûlni. Ha teljesen kihûlt, pár órára vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük.