Sütõtökön sült indai húsgombócok
sponsored links
Említettem már, hogy novemberben megkezdem az almás vagy tökös receptes bejegyzéseimet. Azt hiszem ez az indiai étel nem maradhatott ki. Továbbra is nagyon szeretjük ezt az ízvilágot és azok a fûszeres húsgombócok sütõtökös, paradicsomos ágyon sütve, egyszerûen isteni. Fõtt tésztával tálaltam, de készíthetünk hozzá naan kenyeret is vagy éppen rizst, de a tészta is jó választás lehet, bár tudom nem egy indiai köret.
Sütõtökön sült indai húsgombócok
Hozzávalók (4 személy részére)
1 kisebb sütõtök
1 konzerv paradicsom
1 lilahagyma
3 evõkanál olívaolaj
3 dl víz
70 dkg darált serétshús
6 evõkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál õrölt kurkuma
1 teáskanál õrölt koriander
1 kávéskanál õrölt római kömény
1 kávéskanál õrölt gyömbér
1 kávéskanál õrölt szerecsendió
frissen õrölt bors
só
továbbá:
30 dkg rigattoni
Elkészítés:
A sütõtököt meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk. A lilahagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a sütõtökkel és a konzerv paradicsommal együtt egy nagyobb jénaiba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és felöntjük vízzel. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és a fûszereket, majd jól összedolgozzuk és közepes nagyságú gombócokat készítünk. A sütõtökös ágyra helyezzük, alufóliával lefedjük és 180 fokos elõmelegített sütõbe helyezzük, 1,5 óra alatt készre sütjük. A gombócokat kiszedjük egy tányérra. A tésztát sós vízben megfõzzük, leszûrjük, majd a sütõtökös, paradicsomos raguhoz adjuk és összeforgatjuk. A gombócokat visszatesszük és így tálaljuk. Amennyiben rizst vagy naan lepényt készítünk mellé, természetesen nem kell kiszedni, hanem egybõl lehet tálalni.
Sütõtökön sült indai húsgombócok
Hozzávalók (4 személy részére)
1 kisebb sütõtök
1 konzerv paradicsom
1 lilahagyma
3 evõkanál olívaolaj
3 dl víz
70 dkg darált serétshús
6 evõkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál õrölt kurkuma
1 teáskanál õrölt koriander
1 kávéskanál õrölt római kömény
1 kávéskanál õrölt gyömbér
1 kávéskanál õrölt szerecsendió
frissen õrölt bors
só
továbbá:
30 dkg rigattoni
Elkészítés:
A sütõtököt meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk. A lilahagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a sütõtökkel és a konzerv paradicsommal együtt egy nagyobb jénaiba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és felöntjük vízzel. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és a fûszereket, majd jól összedolgozzuk és közepes nagyságú gombócokat készítünk. A sütõtökös ágyra helyezzük, alufóliával lefedjük és 180 fokos elõmelegített sütõbe helyezzük, 1,5 óra alatt készre sütjük. A gombócokat kiszedjük egy tányérra. A tésztát sós vízben megfõzzük, leszûrjük, majd a sütõtökös, paradicsomos raguhoz adjuk és összeforgatjuk. A gombócokat visszatesszük és így tálaljuk. Amennyiben rizst vagy naan lepényt készítünk mellé, természetesen nem kell kiszedni, hanem egybõl lehet tálalni.