Sütõtökõs édes málé - Mãlai cu dovleac
sponsored links
Hozzávalók: 2 tojás, ? csésze(2,5 dl) cukor, 1 csésze finom kukoricaliszt, 1 csésze rétesliszt, 1/2 csésze olaj, 1 csésze tej, 1 sütõpor, 1 evõkanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, 30 dkg megpucolt sütõtök, kevés olaj, 2-3 evõkanál cukor, fahéj, porcukor.
Elkészítése:
Egy serpenyõbe kevés olajat töltünk, rádobjuk a kockákra vágott sütõtököt, megszórjuk 2-3 evõkanál cukorral és 3-4 percig dinszteljük(nem kell teljesen átsüljön), majd félrehúzzuk és megszórjuk fahéjjal.
A kukoricalisztet összekeverjük a rétesliszttel, a sütõporral, a sóval meg a citromhéjjal. A tojásokat habosra verjük a cukorral, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat, a tejet, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket. A masszát egy közepes méretû, sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetején szétosztjuk a sütõtököt, majd 175 fokon, 40-45 percig sütjük. Hidegen szeleteljük és megszórjuk porcukorral.
Mãlai cu dovleac
Ingrediente: 2 ouã, 1/2 canã(250 ml) zahãr, 1 cãni mãlai, 1 canã fãinã, 1/2 canã ulei, 1 canã lapte, 1 plic praf de copt, coajã rasã de lãmâie, un praf de sare, 300 g dovleac, pu?in ulei, 2-3 linguri zahãr.
Prepararea: Dovleacul se taie cubule?e mici, se presarã cu 2-3 linguri de zahãr ?i se înãbu?ã 4-5 minute cu pu?in ulei, apoi se iau deoparte ?i se presarã cu scor?i?oarã. Mãlaiul se amestecã cu fãina, sarea, coaja rasã de lãmâie ?i praful de copt. Ouãle se bat cu zahãrul, se toarnã treptat uleiul, apoi se adaugã amestecul de fãinã-mãlai ?i laptele ?i se amestecã. Compozi?ia se toarnã într-o tavã de mãrime mijlocie, tapetatã cu hârtie de copt ?i se pune deasupra din loc în loc dovleacul. Se coace 40-45 minute la 175 grade.