Sütõtökleves, nehogy lemaradjak mások mögött!
sponsored links
Ahogy olvasom a gasztroblogokat egyre másra jönnek a sütõtök levesek. Hát akkor nekem is ki kell rukkolnom eggyel. Az a helyzet, hogy túlzottan nem lehet cifrázni, legfeljebb a "feltétben" vannak különbségek, és néha a tök elõkészítésében.
Nos az enyém a sütõbensülttököslevescsaládhoz...
A tököt nagy darabokra vágom, és most jön az egyik trükk amit Food and Wine-nál olvastam: a tököt megszórtam fahéjjal és rácsorgattam mindegyikre egy kis mézet. Amikor megsült, a belét kikapartam, majd ment a fõzõlábosba. Hozzáadtam egy kisebb hagymát, pár kanál tejfölt, egy deci száraz fehérbort, és kevés vizet. Botmixerrel pürésítettem, feltettem fõni, illetve csak éppen összerottyintottam.
Bacon szalonnát ropogósra sütöttem (és ami kevésbé égett meg, azt tettem a levesbe, talán nem kéne fõzés közben világhálót böngészni???).
Kevéske olíva olajat csöpögtettem ...