Sütõtökleves birsalmával
sponsored links
Most van az idénye!
Hallom a tévében, hogy nagyanyáink idejében mi mindent készítettek belõle. Mivel nekem nem volt nagymamám, ezért aztán nem tudom az igazát, de azt igen, hogy zsenge ember koromban hírbõl ismertem csak a sütõtököt, akkor is csak sülve, és a kásássága miatt nem volt egyáltalán népszerû köreimben.
Ahogy beköszöntött az interneten a bolgok, és azon belül is a gasztroblogok korszaka, s én is beléptem, jöttem rá, hogy mi mindent lehet készíteni ebbõl a késõõszi konyhakerti növénybõl.
Mindenekelõtt a krémleves nálam a námber van . Nekem nem ebéd az ebéd, ha nincs leves. Ilyenkor nem egy kis fazékkal készül, hanem legalább két napra való!
Hiába készítettem már, hiába blogoltam, meg tettem ki honlapom fõzõs aloldalára is, mindig receptet keresek a neten elsõként, ha nekiállok fõzni. Mert jönnek az ötletek! Most is onnan kaptam.
Így készül:
Vajon piríts meg egy szép, vékony szeletekre vágott birsalmát. (A kertünk most ontja a birsalmát, az asszonykám lekvárt fõz belõle, én meg levesek, ugyebár.) A megpucolt, kockára vágott mintegy 82 deka (a mérleg ennyit mutatott...) sütõtököt valamint két ...