Sütõtökkrémleves pancettával és pirított fenyõmaggal
sponsored links
A sütõtök harsány színének és kiváló sûrítõ tulajdonságának köszönhetõen az egyik leghálásabb alapanyag egy jó krémleves készítéséhez. Arra viszont ügyelni kell, hogy a többi zöldséghez képest sokkal nagyobb szerepe van a megfelelõ kiegészítõk megválasztásának, ha valóban jó ízû levest szeretnénk kapni. Ha nem sütjük elõ sütõben, és ha csak simán sót, borsot használunk hozzá - ami például elég fûszer lehet egy brokkolikrémleveshez - akkor nekem az elsõ néhány kanál után hamar elegem lesz belõle. Ebben a receptben egyrészt a mézes-rozmaringos pác, majd a sütõben pirítás, másrészt a fehérbor és a csirkealaplé adott olyan ízeket a sütõtökhöz, amelyektõl a végeredmény kifejezetten érdekes lett, és érdemes volt akár kétszer is szedni belõle.
Hozzávalók
50 g kockára vágott pancetta
50 g pirított fenyõmag
1 sonkatök meghámozva, felkockázva
1 vöröshagyma, felaprítva
2 fokhagymagerezd
2 ek méz
3-4 ág friss rozmaring ...