Sütõtökkrémleves Mautner Zsófitól 119/2.
sponsored links
Íme egy másik sütõtökkrémleves recept, próbáljátok ki ezt is, ez gyerekeknek jobban való.
Hozzávalók:
1 sütõtök megsütve
5 dkg vaj
1 hagyma apróra vágva
1 kk. kakukkfû
3 ek, méz
1 burgonya apróra vágva
1 alma
1-1,2 l alaplé, vagy víz
1 narancs
só, bors, szerecsendió
1 dl tejszín
parenyica
Elkészítési idõ: 80 perc
Sütési hõfok: 200°
A sütõtököt megmosom, sütésre elõkészítem, majd egy óra alatt megsütöm. Vajon puhára dinsztelem a hagymát a kakukkfûvel, hozzáadom a mézet és karamellizálom. Beleteszem a burgonyát és a kockázott almát, felöntöm a folyadékkal és addig fõzöm, míg a burgonya és az alma megpuhul. Ekkor hozzáadom a tök kikapart húsát és további pár percig fõzöm, majd pürésítem, ízesítem narancslével, sóval, borssal, szerecsendióval és lágyítom a tejszínnel, amivel még egyszer összemelegítem. A parenyicát tányérba tépkedem és erre merem a levest, ami mellé pirított tökmagot és tökmagolajat kínálok.