Sütõtökkel, birsalmával és körtével sült fûszeres csirke

2017-11-14

sponsored links

A sütõtök, a körte és az idén a birsalma is nagyon menõ nálunk. Birsalmát korábban soha nem ettem, de gondoltam Emmának meg kell kóstolnia. Teszteltem és láttam rajta, hogy nagyon ízlik neki, így kipróbáltuk mi is. A sütõtökkel és a körtével nagyon jól harmonizál. Jól befûszereztem a csirkét, betoltam a sütõbe és pár óra alatt kész is lett. Bulgurral tálaltam. Az elsõ olyan étel, amibõl Emma is evett. Kicsit fûszeresebb volt és más volt az íze a megszokott általam készített baba ételeknél, de valahol ha azt nézzük elõbb-utóbb úgyis azt eszi amit mi, és pedig e felé tartunk.









Sütõtökkel, birsalmával és körtével sült fûszeres csirke
Hozzávalók:
1 kisebb egész csirke
2 teáskanál morzsolt kakukkfû
2 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt tárkony
4 kávéskanál só
1 kávéskanál õrölt feketebors
4 evõkanál olaj
2 dl húsalaplé vagy víz
továbbá:
4 birsalma
1 kicsi sütõtök (kb. 30 dkg)
3 körte
15 dkg bulgur

Elkészítés:
A fûszereket kimérjük és összekeverjük az olajjal, majd a csirkébe dörzsöljük. A birsalmát és a tököt meghámozzuk és a körtével együtt kockára daraboljuk. Egy nagyon tepsire elterítjük, ráhelyezzük a fûszeres csirkét. Aláöntjük a húsalaplét, majd alufóliával lefedve 170 fokos sütõbe helyezzük és kb. 2 óra alatt puhára pároljuk.
A bulgurt kétszeres vízmennyiségben megfõzzük. A megsült csirkét kivesszük a tepsibõl, a zöldségekhez adjuk a megfõtt bulgurt, átforgatjuk, végül tálba szedjük és a hús mellé kínáljuk.




Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/11/sutot...

sponsored links

Keres?s