Sütõtök és pite avagy Csak stílusosan
sponsored links
Halloween.
Mindenki tököl.
Én is.
Meg kellene írnom a receptet.
Mondtam, hogy tökölök.
-
-
-
-
-
SÜTÕTÖKÖS PITE
Hozzávalók:
-a tészta-
20 dkg liszt
10 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
csipet só
-a töltelék-
1 db sütõtök (kb. 1,40 kg)
2 dl habtejszín
1 tojás
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
õrölt fahéj
kristálycukor
3-5 dkg pirított tökmag
A sütõtök magrészét eltávolítjuk, a tököt eldaraboljuk egy alufóliával kibélelt tepsibe pakoljuk, finoman megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal; 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.
A tésztához a lisztet, a porcukrot, egy csipet sót, és a vajat összedolgozzuk, majd a tojást is hozzáadva, gyors mozdulatokkal, szép egyállagú tésztává gyúrjuk; frissentartó fóliába csomagolva, 30 percet hûtõben pihentetjük.
Egy 28 centis gyümölcstortaforma, átmérõjénél kicsit nagyobb körré nyújtjuk a tésztát,és a formát kibéleljük vele, úgy a széleire is jusson tészta, a kilógó részeket levágjuk (a levágott tésztadarabokkal kitudjuk javítani az esetleges"hibákat", kiszakadásokat).
180 fokon, 8-10 percig elõsütjük.
A kihûlt, megsült tökdarabok húsát a kanállal kivájjuk, a tejszínnel és a tojással összekeverjük, por-, és vaníliás cukorral ízesítjük; de ízlés szerint, még plusz, fahéjat adhatunk hozzá.