Sütõtök leves gránátalmával
sponsored links
Jómagam sosem voltam nagy rajongója a sütõtök levesnek, de azárt az utóbbi években legalább évi egyszer tettem egy kísérletet a megkedvelésére. Most azt hiszem, sikerült teljesíteni a küldetést!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb hokkaido tök
- 2 közepes szem burgonya
- zöldségalaplé
- 1 gránátalma
- krémes kecskesajt
- friss tökmagolaj
Elkészítés:
A tököt feldaraboljuk és megsütjük.
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, és a feldarabolt sült tökhússal együtt lábasba tesszük. Felöntjük annyi zöldségalaplével, amennyi ellepi a zöldségeket. Késõbb az elpárolgott vízmennyiséget vízzel vagy alaplével pótoljuk. Amikor a burgonya is puhára fõtt, levesszük a levest a tûzrõl, és némi hûlés után krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor a levesre gránátalma magokat szórunk, egy-egy kanál krémes kecskesajtot buggyantunk a leves közepére, és az egészet meglocsoljuk isteni tökmagolajjal.
Én a tök magjait is megtartottam, sütõben megpirítottam. Otthoni filmnézéshez kiváló csemege.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb hokkaido tök
- 2 közepes szem burgonya
- zöldségalaplé
- 1 gránátalma
- krémes kecskesajt
- friss tökmagolaj
Elkészítés:
A tököt feldaraboljuk és megsütjük.
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, és a feldarabolt sült tökhússal együtt lábasba tesszük. Felöntjük annyi zöldségalaplével, amennyi ellepi a zöldségeket. Késõbb az elpárolgott vízmennyiséget vízzel vagy alaplével pótoljuk. Amikor a burgonya is puhára fõtt, levesszük a levest a tûzrõl, és némi hûlés után krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor a levesre gránátalma magokat szórunk, egy-egy kanál krémes kecskesajtot buggyantunk a leves közepére, és az egészet meglocsoljuk isteni tökmagolajjal.
Én a tök magjait is megtartottam, sütõben megpirítottam. Otthoni filmnézéshez kiváló csemege.