Sütõtök lasagne tészta nélkül (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
a "lasagne" lapokhoz:
sonkatök nem üreges része
a raguhoz:
25 dkg darált hús
25 dkg sütõtök (a lapoknál megmaradó részbõl)
1 fej hagyma
5 dkg zsír (mindegy milyen)
4 dl natúr paradicsomlé
1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 evõkanál apróra vágott friss bazsalikom
1 evõkanál apróra vágott friss rozmaring
1 evõkanál apróra vágott friss kakukkfû
1 evõkanál apróra vágott friss oregano
1 evõkanál eritrit (vagy xilit)
törött bors
só
a "besamelhez"
20 dkg Totu kém extra
2 tojás
1-2 teáskanál citromlé
törött bors
só
továbbá:
4 dkg éven túl érlelt parmezán
5 dkg éven túl érlelt cheddar
A sonkatökbõl 12 darab, lasagne tészta vastagságú 10 centi széles 20 centi hosszú lapokat vágunk. A raguhoz a sütõtököt késes aprítóban apróra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a húst. Addig sütjük, amíg ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a sütõtököt, a paradicsomlét és az ízesítõ anyagokat. Kis lángon puhára pároljuk. A "besamel" hozzávalóit összekeverjük. A sajtokat lereszeljük. 20 x 20 centis tûzálló tál aljába 4 sütõtök lapot fektetünk. rárakjuk a ragu felét, majd arra a besamel felét. Megszórjuk a parmezán felével. Ráteszünk 4 újabb sütõtök lapot. erre jön a maradék ragu, a besamel és a parmezán. Lefedjük a maradék lapokkal. Megszórjuk a cheddarral, végül 175 fokos sütõben (hideg sütõben kezdhetjük a sütést, nem kell elõmelegíteni) addig sütjük, amíg a tök lapok puhává nem válnak (tûpróba).
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!