Sütõtök krémleves
sponsored links
Ezt a leves is egy olyan étel, amit már régóta el szerettem volna készíteni, de amikor megnéztem róla egy Miele-videót, nagyon elszontyolodtam, és letettem róla. Ott mézzel édesítették, én pedig nem szerettem volna semmilyen cukrot használni az egyébként is magas CH-tartalmú sütõtök mellé. Úgy talán jó, ha egy tál leves lecsúszhatna ebédre. Akármennyire finom legyen is, azért ez nem olyan kecsegtetõ.
Pár hónappal késõbb láttam, hogy több IR-es is szívesen készít ilyet. A receptre nem kérdeztem rá, de gondoltam, hogy õk biztos tudnak valamit, amit én nem.
Aztán tegnap éjfél körül jutott eszembe, hogy van odalent a kiskonyhában három tök, ideje lenne már valamit kezdeni ezzel a régóta halogatott tervemmel, és kutakodni kezdtem a neten. Ismét több receptbõl ollóztam össze a sajátomat, ami szerencsére cukor és méz nélkül is nagyon finom lett. Azért a sok-sok elkészítési mód közül leírok párat (ötletként), mert ez egy nagyon gazdagon variálható, izgalmas kis leves. :)
(Az általam leírt mennyiségek természetesen kötelezõek, csak irányadóak, egyszerûen csak ahhoz kell viszonyítanunk, hogy mekkora tökbõl fõzünk.)
(Az általam leírt mennyiségek természetesen kötelezõek, csak irányadóak, egyszerûen csak ahhoz kell viszonyítanunk, hogy mekkora tökbõl fõzünk.)
Hozzávalók 6 személyre:
- 1200 g sütõtök (198 g CH) ...