Sütõtök-krémleves csicseriborsóval.
sponsored links
Ameddig régebben szinte minden nap valamilyen hagyományos, és fõként magyaros levest fõztem, addig mostanság inkább a krémleveseket részesítem elõnyben. Az õszi idõszak egyik nagy kedvence nálunk a sütõtök, és az abból készült krémlevesek. Persze a levesek mellett szívesen készítek még sütõtökbõl süteményeket, tésztát, stb...(sütõtökös receptek itt megtalálhatóak) Most szintén egy finom krémlevest fõztem, és a sütõtök mellett került bele még csicseriborsó, krumpli, hagyma, és többféle õrölt fûszer is. A fûszereknek köszönhetõen különösen ízletes lett a leves, melyet a tálaláskor rákanalazott tejföllel koronáztam meg.
Hozzávalók:
40 dkg sütõtök
20 dkg csicseriborsó
1 db krumpli
1 db lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk mustármag
1 tk római kömény
1 tk koriander
1 tk méz
1/2 mk õrölt chili ...